top of page
IMG_3960.jpeg

Binnenvaartlieren

Compact en onderhoudsarm

Binnenvaartslieren

Al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw produceren we ankerlieren voor de binnenvaartschepen. 

Onze lieren voor de binnenvaart hebben elektromotoren die voor buitenopstelling toepasvaar zijn, daarnaast zijn ze IP-56 uitgevoerd, d.w.z. storm- en zeewaterdicht. De motoren zijn uitgevoerd zonder waaier, hierdoor is er minder kans op vastzitten bij vorst en winter. Ze maken bovendien minder geluid. Alle motoren zijn omkeerbaar, zodat terugdraaien en uitvieren van ketting en draad mogelijk is. Elektrisch/hydraulische uitvoering is mogelijk, bij 80 procent van onze klanten wordt deze toegepast.

Het hydraulische gedeelte is ingebouwd in de tandwielkast. Dat geeft de volgende voordelen: er komt geen hydraulisch leidingwerk aan dek. Eventuele olielekkage komt in de tandwielkast, wat van belang is voor het milieu. De snelheid van de lier is continu regelbaar, zodat vooral het werken met meerdraden soepel verloopt. De lier slipt automatisch bij overbelasting en ook bij "het aankomen" van het anker in de kluis.

Aanvankelijk met een elektrische en hydraulische aandrijving. De laatste tien jaar voornamelijk voorzien van een elektrisch/hydraulische uitvoering. Deze uitvoering heeft diverse voordelen:

 • Compacte bouw

 • Betrouwbaar

 • Onderhoudsarm

 • Eenvoudig aan te sluiten.

 • Geluidsarm

 • Uitgerust met een traploze snelheidsregeling

 • Draadloze bediening is mogelijk

 • Overbelasting van de lier is niet meer mogelijk

 • De oppervlaktebehandeling is altijd volgens de hoogste marine-standaard hetgeen de levensduur van de lieren verlengt.
   

Desgewenst kunnen wij ook de ankers, kettingen en staaldraden verzorgen.

Koppelingen: hoogwaardig niveau
Service en garantie: altijd in de buurt

Al onze lieren zijn uitgevoerd met een klauwkoppeling met vierkant asgat. De voordelen hiervan spreken voor zich. Het vastzitten van koppelingen op de as is uitgesloten, kantelen of vastlopen van de spie is onmogelijk. Verder is er geen slijtage van het frictiemateriaal. Bijstellen is evenmin nodig. Olie- of ijsvorming op frictiemateriaal is uitgesloten.We werken met materialen van hoogwaardige kwaliteit waardoor de afmetingen en de gewichten in relatie tot de trekkracht kleiner zijn dan van vergelijkbare fabricaten. Vooral nodeloos gewicht van ankers, kettingen en lieren kost over een aantal jaren gerekend onnodig veel brandstof.

Alle remmen van de lieren zijn bekleed met hoogwaardige asbestvrije remvoering, ook die voor de gietijzeren/stalen kettingschijven. Alle niet blanke delen zijn gestraald SA 2,5 en behandeld met een laag primer en een maritiem verfsysteem.

Onze lieren zijn zonder fundatie direct aan dek te lassen. Daardoor zijn moeilijk schoon te houden plaatsen op het dek tot een minimum beperkt. Doordat we louter eigen producten ontwikkelen en fabriceren, is service en garantie altijd dicht bij huis.

Aanvullend kunnen we kettingen en ankers leveren, zodat ketting en kettingschijf altijd op elkaar passen. Ankers en kettingen leveren wij van verschillende makelij. Ze kunnen geleverd worden met certificaat van classificatiebureau naar keuze.

Serv

bottom of page